proba listare diploma
Proba de listare este un proces foarte important în completarea diplomelor, aceasta se face pentru a centra textul în căsuţele alocate de pe diplomă.

1Listează pe o coală albă de hârtie! Da, pe o coală albă şi nu pe o copie, de ce? Pentru că scanerul și imprimanta au marginile lor predefinite iar tu mai  mult te vei chinui să scoți o copie 1:1  astfel încât să nu existe vreo diferență de margini între diploma originală și foaia ta scanată!

checklist dipome
Câteodată avem nevoie de un checklist pentru a ne uşura munca de listare a diplomelor, iată unul scurt pe care vi-l punem la dispoziţie pentru a vă ajuta în munca dumneavoastră.

1Centrarea să fie pe mijlocul casuţelor, scrisul nu trebuie chiar lipit de casuţe, astfel dacă o diplomă va fi tăiata diferit de precedenta scrisul va fi pe linie sau în toleranţe acceptabile iar acea diplomă nu trebuie anulată, şi putem interveni pentru reglare dacă este cazul!

 

Laser Inkjet

Alegerea tipului de imprimantă este foarte importantă, deoarece de acest lucru depinde în mare parte calitatea diplomelor listate, iar acestea trebuie să țină cel puțin 100 de ani conform OMENCS Nr. 3844/2016 privind regimul actelor de studii din învățământul preuniversitar..

Tipul imprimantei - Laser sau Inkjet?

  • Imprimantele Inkjet au tendinţa de a trimite mai mult tuş decât este necesar, de aceea scrisul formează nişte nervuri neplăcute aspectului (curge tuşul). Pentru a evita acest lucru setaţi cantitatea de tuş a imprimantei pe nivel mic sau mediu;

  • Imprimantele Laser sunt destul de costisitoare, mai ales cele care suportă şi carton de grosimea 300g/mp, dar sunt avantajoase din punct de vedere al costului tuşului. Acesta este tipul de imprimantă pe care noi o recomandăm pentru listarea diplomelor datorită calităţii listării.

office stress

 

Deseori se întâmplă să ignorăm sau să nu ţinem cont de lucrurile importante pentru listarea diplomelor, iată 5 din cele mai frecvente greşeli când vine vorba de procesul listării diplomelor:

1. Alegerea imprimantei nepotrivite

Această decizie ruinează de cele mai multe ori calitatea printului, fie ca tuşul se şterge de pe diploma, fie se scorojeşte la îndoirea diplomei sau curge prea mult dacă folosiţi imprimantă ink-jet;

taiere diploma

 

Deşi am dori să vă răspundem afirmativ la această întrebare există factori inopinaţi care nu depind de abilităţile noastre în editarea diplomelor şi nici de echipamentele utilizate.

Un asemenea factor este tăierea necorespunzătoare din ghilotină a diplomelor, rezultând diplome deplasate cu câţiva milimetri chiar din acelaşi top, care ne complică eforturile de a vă furniza un serviciu perfect, mai exact diplome perfecte.

Putem însă să vă furnizăm diplome listate aproape perfect fiind atenţi la cele mai mici detalii şi corectând abaterile de fiecare dată când apar astfel de situaţii!