Print

office stress

 

Deseori se întâmplă să ignorăm sau să nu ţinem cont de lucrurile importante pentru listarea diplomelor, iată 5 din cele mai frecvente greşeli când vine vorba de procesul listării diplomelor:

1. Alegerea imprimantei nepotrivite

Această decizie ruinează de cele mai multe ori calitatea printului, fie ca tuşul se şterge de pe diploma, fie se scorojeşte la îndoirea diplomei sau curge prea mult dacă folosiţi imprimantă ink-jet;

 

2. Setarea greşită a imprimantei

Ne apucăm des de treabă şi uităm să facem setările imprimantei, fie nu am setat imprimanta de listat ca implicită, fie am uitat să setăm grosimea cartonului sau a foii pe care listăm, toate acestea ne duc către stricarea în timp a imprimantei, reducerea calităţii printului sau de ce nu eroarea frecventa: Paper Jam!

3. Uiţi să tensionezi foile din taviţa imprimantei

Totul pregătit pentru listare dar uităm un lucru mic dar foarte important: jocul diplomelor în imprimantă, apoi ne trezim că o diplomă iasă perfect iar a doua nu, următoarea e buna , samd. Foile/Diplomele în tăviţă nu trebuie să joace de aceea tensionam manual foile în tăviţă, dar nu prea tare pentru ca imprimanta să nu poată executa tragerea foilor.

4. Listarea de probă pe copii xerox sau scanate

Aud des povestea asta: "Am scanat o diplomă şi fac probe pe ea, ba iasă ba nu iasă la listare, de ce?". Aceasta este cea mai mare greşeală pe care o puteţi face la completarea diplomelor, şi iată argumentele: 

Şi atunci care este soluţia la această problemă?

Listarea pe foi albe şi suprapunerea în lumină a foii peste diplomă aliniind colţul din stânga sus al foii cu cel al diplomei (latura de sus şi cea din stânga trebuie să se suprapună perfect!). După listare şi suprapunere veţi vedea cu cât trebuie deplasat textul pe diplomă, faceţi deplasarea în soft apoi listaţi încă odată până la suprapunere perfectă.

5. Alegerea aplicaţiei nepotrivite

De ce o aplicaţie ar fi mai potrivită sau nu pentru listarea diplomelor? Iată doar câteva criterii pentru alegerea aplicaţiei:

 Care au fost greşelile tale? , spune-mi te rog într-un comentariu.

              

Abonează-te la newsletter-ul editarediplome.ro

pentru sfaturi din domeniu sau pentru a prinde cele mai bune oferte!