proba listare diploma
Proba de listare este un proces foarte important în completarea diplomelor, aceasta se face pentru a centra textul în căsuţele alocate de pe diplomă.

1Listează pe o coală albă de hârtie! Da, pe o coală albă şi nu pe o copie, de ce? Pentru că scanerul și imprimanta au marginile lor predefinite iar tu mai  mult te vei chinui să scoți o copie 1:1  astfel încât să nu existe vreo diferență de margini între diploma originală și foaia ta scanată!

 2 Suprapune coala listată peste diploma originală astfel încât colțul din stânga-sus al diplomei să fie perfect aliniat atat pe orizontală (sus) cât și pe verticală (stânga), apoi privește în lumină direcția în dare trebuie deplasat textul.

3Deplasează din soft textul astfel încât să se încadreze în căsuțele dorite.

4 Reia pasul 1 și verifică de 2 ori înainte de la introduce diploma originală în imprimantă.

5După prima listare mai fă ultimele ajusări fine care au rămas. Da, diferența între bine și perfect stă în faptul că foaia albă pe care ai listat are grosime diferită față de diplomă, ceea ce afectează foarte puțin deplasarea textului.

Sunt sigur că ți-a trecut prin cap să listezi pe copii scanate, iar rezultatul nu a fost cel așteptat. Dacă ai sugestii pentru listarea de probă sau pur și simplu dorești să împărtășești din experiența ta, adaugă te rog într-un comentariu.

              

Abonează-te la newsletter-ul editarediplome.ro

pentru sfaturi din domeniu sau pentru a prinde cele mai bune oferte!